Ervaringen

Saskia (47, docent VO): 

"Ernestine heeft mij laten zien dat werk en privé niet altijd per se gescheiden hoeven te zijn, althans niet in wie je bent en wat je doet. Voor mij zijn wie je bent en wat je doet nooit twee verschillende dingen geweest ('zijn' en 'doen' kan ik niet los zien van elkaar). Door mijn gesprekken met Ernestine is mij duidelijk geworden dat dat niet gescheiden hoeft te zijn en dat je mag zijn wie je bent. Het is niet erg om je kop boven het maaiveld uit te steken, als dat een van de dingen is die jou uniek maken. Ernestine voelt haarfijn aan welke kant ze het gesprek op moet sturen. Dat is een intuïtie die gekoesterd moet worden. Ik heb enorm veel geleerd van de gesprekken die we hadden en ik voelde dat we van elkaar dingen leerden. Ik vond het heel erg waardevol en weet zeker dat ze heel veel mensen kan helpen op deze unieke manier. Eindelijk iemand die echt luistert!" 

Johan (31, consultant): 

"In 2020 heb ik met de hulpvraag beter om te leren gaan met werkdruk en het verwerken van teleurstellingen een traject doorlopen met Ernestine. Wat direct voor een goed gevoel zorgde, is het vermogen van Ernestine om een connectie met je aan te gaan en om tijd voor je te maken, en daarin te zorgen voor een prettig en veilig gesprek. Samen hebben we de oorzaken van mijn hulpvragen geïdentificeerd en besproken welke acties daarbij passen. Op deze manier is het traject met Ernestine meer dan een serie afspraken, maar worden acties ook actief opgevolgd en ga je dus nooit zonder nieuwe inzichten naar buiten." 

Hans (45 jaar, auteur lesmaterialen basisonderwijs): 

"Topcoach! Ernestine is een warme vakvrouw. Ze heeft een natuurlijke antenne waarmee ze aanvoelt wat op een bepaald moment nodig is. Via passende werkvormen als rollenspellen, visualisaties en oefeningen in de ruimte liet ze mij een aantal lastige werksituaties herbeleven en daar vanuit verschillende perspectieven op reflecteren. Dit gaf mij inzicht en handvatten om een volgende keer anders met een dergelijke situatie om te gaan. Ernestine heeft mij uitstekend geholpen om zowel professioneel als persoonlijk te groeien. Ernestine, nogmaals enorm bedankt!" 

Claudia (54 jaar, docent voortgezet onderwijs): 

"Ernestine en ik hebben heel verschillende karakters, maar het klikte enorm. Wat heb ik veel van haar geleerd, en wat vindt zij dat ik een aantal grote stappen heb gezet. Doordat zij ook in het onderwijs heeft gezeten, begreep ze goed met welke dilemma's ik in mijn werk worstel en daarmee heeft zij mij een aantal goede inzichten gegeven. Met de enorme rust die zij bezit, heeft zij mij een bepaalde rust in mijn hoofd bezorgd. Van moeilijke momenten in het proces naar heerlijk samen kunnen lachen over bizarre gebeurtenissen. Zij heeft mij heel ver gebracht." 

Sanne Daemen (docent Stedelijk Gymnasium Leiden): 

"Ik heb inmiddels meerdere keren met Ernestine te maken gehad in het kader van de begeleiding van een klas. Wat mij opvalt is dat Ernestine heel goed kan observeren: in een paar lessen heeft zij al een goed idee van de dynamiek en de behoeftes van de leerlingen. Vervolgens werkt ze die observaties uit in heldere en concrete handvatten, waar we als docententeam mee verder kunnen. Het is als school heel prettig om een coach als Ernestine in te kunnen zetten. Zo kunnen we de expertise in huis halen die we nodig hebben om een klas verder te helpen. Ook in de omgang is Ernestine heel prettig om mee samen te werken: ze is betrouwbaar, heeft oog voor de ander en kan goed meedenken. Kortom: een echte aanwinst voor onze school!" 

Roos (20 jaar, studente):

"Gedurende de sessies met Ernestine werd mij een spiegel voorgehouden. Ik realiseerde mij wat ik kan doen om me beter in mijn vel te voelen. Ik heb geleerd om mijn negatieve gedachten om te zetten in positieve, vertrouwen te hebben in mezelf, voor mezelf op te komen en de acties van anderen niet te persoonlijk op te nemen. Daarnaast heb ik geleerd om mijn perfectionisme niet als een vijand te zien, maar om het te omarmen. Ik heb een balans gevonden tussen wanneer te ontspannen en wanneer ik mijn perfectionisme op de voorgrond kan zetten." 

Maaike (40 jaar, marketeer): 

"Je merkt tijdens de gesprekken dat Ernestine veel ervaring heeft met coachtrajecten. Ze speelt op een deskundige manier in op de vraagstukken en past zich aan waar nodig, zodat je doelen behaald worden op een manier die bij je past. Ernestine is een sympathieke en zeer prettige gesprekspartner met veel energie. Na elk gesprek ging ik vol inspiratie aan de slag." 

Yvonne (27 jaar, docent voortgezet onderwijs):

"Wow, wat heb ik hier onwijs veel aan gehad. Er was veel ruimte voor mijn verhaal en emotie zonder dat er een oplossing of een oordeel voor kwam of moest komen. Hierdoor was er voor mij ruimte om de emotie er te laten zijn. Tijdens de volgende sessies kreeg ik handvatten uit o.a. de theorie die we besproken en die voor mij goed toepasbaar was in de praktijk. Ernestine zorgt voor het stroomlijnen en accepteren van je gedachten. Haar aanpak sloot aan bij mij als visueel ingesteld persoon."

Doris (24 jaar, sportinstructeur):

"Ernestine is een zeer professionele, oprechte en fijne coach. Onder andere haar inlevingsvermogen, luisterend oor en rust hebben mij geholpen om beter in mijn vel te zitten. De afwisseling tussen het praten en de oefeningen is top! Hierin begeleidt Ernestine uitstekend. Ze luistert goed, vraagt door naar de kern van jouw verhaal en vat dit samen om te checken of zij je goed begrijpt. Hierdoor worden de zaken goed geordend en krijg ik steeds meer rust in mijn lichaam en geest."

Pieter (32, ondernemer):

"Met een oprecht empathisch oor en een goed getimede dot tegengas weet Ernestine de interne processen achter struggles van het dagelijks leven op een fijne manier te ontrafelen. We kamden door de zware onderwerpen, maar sparren over day-to-day-dilemma's kon net zo goed. Het hielp mij om met Ernestine te praten over interne processen, gedachtegangen en (soms giftige) karaktertrekjes. Ze wist mij daarbij nuttige handvatten aan te reiken. Na het traject voel ik mij bewuster en zekerder over mijn positieve en negatieve eigenschappen, valkuilen en krachten." 

Elise (21 jaar, studente):

"Ernestine is een begripvolle, betrouwbare en meedenkende coach. De aangereikte oefeningen en inzichten van Ernestine zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven. Dit helpt om de bewustwording te versterken, waardoor in een relatief korte periode al een groot resultaat kan worden geboekt!"