Stress en burn-out

Stress is waarschijnlijk het meestgebruikte woord in mijn coachpraktijk. Daarom heb ik me gespecialiseerd in het coachen bij stress en burn-out. 

Ieder mens heeft een eigen 'stress-systeem': de manier waarop je, vaak onbewust, omgaat met drukte of moeilijke omstandigheden. In een coachtraject brengen we dit systeem in kaart en begeleid ik je bij het maken van nieuwe keuzes die leiden naar het ervaren van minder stress en meer ontspanning in je leven. 

Een bondige omschrijving van een burn-out is: een situatie waarbij er langdurig sprake is van een disbalans. Bijvoorbeeld tussen geven en nemen, of tussen inspanning en ontspanning. Mijn begeleiding is gericht op het zoeken naar de oorzaken hiervan en het vinden van een nieuw evenwicht. 

Het herstel van een burn-out verloopt in verschillende stadia. In een eerste gesprek onderzoek ik met jou in welke fase je zit. In het coachtraject sluit ik vervolgens aan op de verschillende fases die je doormaakt. Gemiddeld zijn we zes maanden bezig met het coachtraject. 

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over wat ik voor je kan betekenen bij stressklachten of bij een (naderende) burn-out.